Graphene oxid-baseret skum til at rense beskidt vand

Forskere ved Washington University har formået at bruge graphene oxid ark til at oprette en biofoam, der kan omdanne beskidt vand til drikke wateRasmussen. Deres håb er, at i lande hvor der er en masse af sollys, det vil være muligt at tage beskidt vand, fordampe det ved hjælp af dette materiale, og frisk vand.

Denne nye metode kombinerer bakterier-producerede cellulose og graphene oxid til at danne en bi-lag biofoam. Produktionsprocessen er siges at være meget enkel, og nanoskala cellulose fibernet produceret af bakterier har fremragende evne til at flytte vand fra hovedparten af fordampningsemissioner overflade samtidig minimere varmen kommer. Materialet er en bi-lag struktur med lys-absorberende graphene oxid fyldt nanocellulose på den øverste og uberørte nanocellulose nederst. Når suspenderet dette på vandet, er vandet faktisk i stand til at nå den øverste overflade Hvor fordampning sker. Lys udstråler på toppen af det, og det konverterer til varme på grund af graphene oxid; Varmeafledning til bulk vandet nedenunder er minimeret ved det uberørte nanocellulose lag. Denne måde, er varmen ikke spildt men begrænset til det øverste lag, hvor fordampningen der rent faktisk sker.

Cellulose i bunden af bi-lag biofoam fungerer som en svamp, trække vand op til graphene oxid hvor hurtig fordampning sker. Den resulterende ferskvand kan nemt blive indsamlet fra toppen af arket.

Processen hvor de bi-lag biofoam dannes faktisk er også roman. Ifølge holdet, det fungerer på samme måde hvordan en østers gør en perle - bakterierne danner lag af nanocellulose fibre som graphene oxid flager få indlejret.

Mens dyrkning af bakterier til cellulose, tilføjede forskerne graphene oxid flager i mediet, selv. På et vist punkt langs processen, medium er fjernet med graphene oxid og en frisk medium er indført. Der producerer det næste lag af skum. Grænsefladen er efter sigende meget stærk og mekanisk robust. Den nye biofoam er også ekstremt let og billigt at gøre, gør det en levedygtig værktøj for vandrensning og afsaltning.

Holdet tilføjet, at deres syntese proces også giver mulighed for tilsætning af andre nanostrukturerede materialer til skum, der vil øge hastigheden af ødelæggelse af bakterier og andre forurenende stoffer, og gør det sikkert at drikke.


Kilde: