Hvad er en graphene display og hvorfor det vil være i fleksible intelligente enheder fra fremtiden

I går, slået en kinesisk producent, hvis navn undslipper os et par hoveder ved at vise en arbejds- og helt fleksibel Android smartphone som bruger en graphene skærm.Opfindelsen er formet som et armbånd og har ingen problemer med indpakning sig omkring en dame side, f.eks. Dette glimt af funktionen mindede os om at førende smartphone beslutningstagere har allerede fleksible skærme i masseproduktion, men de stadig vælge at indarbejde dem i enheder, der er helt flad og un-bøjelig. Det udløste også vores interesse i den aldrig set i brug før stykke teknologi, der er graphene display.

Hvad er graphene?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future

Graphene er et lag af rent kulstof. På bare ét atom tyk, graphene er den tyndeste, letteste, stærkeste, mest gennemsigtige og mest varme og elektricitet-ledende materiale kendt til forskere. Den ultimative super-materiale, som blandes med traditionelle metaller og plast, kunne forme fremtiden for, helt bogstaveligt alt! Da CO2 er den kemiske grundlag for alle kendte livet på jorden og findes i overflod, er graphene forudset af futurologists som en økologisk, bæredygtig løsning til en teoretisk ubegrænset antal ansøgninger.

Graphene forskning er blevet særlig udbytterig inden for elektronik og bioteknologi, men der er stadig arbejde for at gøre inden elementet kan være fremstillet i en sikker og omkostningseffektiv måde. Med udviklingen i denne retning, støt fremad siden 2012, da en vigtig videnskabelig opdagelse foreslog en mindre giftige metode til at opnå høj kvalitet graphene, det er ingen overraskelse, at vise fabrikanter, sammen med andre teknologiske virksomheder, er stærkt interesseret i materialet.
I går markerer den første gang vi har set graphene bruges i en fleksibel smartphone skærm, på en måde, der gør ikke bare på skærmen, men hele enheden fuldt bøjeligt. Klart, vil fremtiden for fleksible intelligente enheder, der kan bæres eller eksperimenterede med af dygtige designere involverer anvendelsen af graphene, ud over de allerede kendte plast OLED teknologi bruges af Samsung, LG og Apple til deres smartphones og smartwatches. Så er her en informativ kig på hvad en graphene display er lige nu, sammen med dens tvivlsomme nær fremtid.

Hvad en graphene vise?

What's a graphene display and why it's going to be in flexible smart devices from the future
Den første fleksible graphene display (billedet) var afprøves i September 2014 af to partnering institutioner-University of Cambridge Graphene Center og UK fast Plastic Logic. Det var en monokrom skærm, svarer til e-læsere. Opfindelsen kan synes begrænset, men det er et vigtigt skridt hen imod de wearable og fleksible intelligente enheder fremtid har i butikken.

Denne særlige display, og eventuelt andre, der fulgte det-ligesom den ene på den kinesiske smartphone vi så i går-virker på princippet om aktiv matrix elektroforese. Det bruger et elektrisk felt til output billeder via re-arrangere partikler suspenderet i en løsning. Lag af emulsion-forarbejdede graphene elektrode er deponeret på en fleksibel plastik panel og ætset med elektriske kredsløb. Der er ingen iboende krav til brug af glasplader, hvilket betyder graphene skærme ikke vil blive udsat for form for skade påført glasoverdækkede skærme.

Desuden denne slags skærm bør være lettere at producere end fleksible OLED skærme, fordi dens backplane – de elektriske lag, som leverer strøm til re-arrangere display partikler – kan fremstilles ved en lav temperatur proces (på under 100 ° C/212 ° F), der minimerer risiko for udbytte og gør produktionen mindre ressourcekrævende. Dog smartphone graphene skærme vil sandsynligvis bruge elementer fra LCD og OLED teknologi til at give slags farver og opdatere priser behov for en passende bruger erfaring. Det vil uundgåeligt komplicere produktion noget.

Omkring fem måneder senere, indført forskere fra University of Manchester og Sheffield University en semi-transparent, graphene-baserede LED-skærm, som er grundlaget for de fleksible graphene skærme, der vil ende i fremtiden mobile enheder. Bliver kun 10 til 40 atomer tyk, udsender det lys over hele overfladen uden brug af en baggrundsbelysning.

Hvornår graphene skærme kommer til smartphones?

Vi kender! For tiden, er graphene for dyrt til at blive brugt i storproduktion af touch-skærmen viser. Og desuden er der meget arbejde at gøre, før en graphene skærm kan konkurrere med en fin LCD eller OLED skærm med hensyn til billedkvalitet. Dens introduktion til smartphone viser er derfor mere tilbøjelige til at starte på niveauet af touch screen controllere.
I slutningen af 2014, forskere fra University of Surrey og Trinity College, udviklet Dublin en "enkel, skalerbare og billig metode til at skabe hybrid elektroder ved at kombinere graphene (med sin gennemsigtige og ledende egenskaber) og sølv nanowires. Deres accomplishent er at reducere mængden af nanowires nødvendig for at producere en touch screen lag mere end 50 gange, dermed forenkle produktionsprocessen. Denne løgnehistorie kunne erstatte indium tin oxid lag teknologi, der er i øjeblikket i brug, selv om vi er endnu at se det ud i forbrugerenheder.