Karakteristik af grafen og dens anvendelse

For det første grafen materiale profil

Nu er verden ikke en klar definition af grafen. 2004 British University of Manchester forskere Andrei Heim og Constantine Norfolkov fandt monolag grafen (grafen). De blev tildelt Nobelprisen 2010 i fysik for deres fremragende forskning på grafenmaterialer. Derfor refererer den indledende grafen kun til et enkelt lag af carbonatomer fra den nye struktur af det nye materiale, er kun en carbonatomtykkelse af det todimensionelle materiale. Opfølgningsundersøgelser viser imidlertid, at fra den elektriske natur af de to og tre og endog ti lag med carbonatomer også har deres egne specielle fysiske egenskaber, er den nuværende tykkelse på 10 lag carbonatomer inden for arket af grafitmateriale defineret som grafen Argumentet anerkendes gradvist af akademikere. Den nyligt etablerede Standardiseringskomité for Metalsen Union fandt ud af, at tykkelsen af 10 lag af carbonatomer i materialet tilhører grafenområdet.

Grafen er et magisk materiale, så længe tilsætningen af lidt i andre materialer kan have en magisk virkning, der er værdig til materialesektoren "super materiale". Graphene er ikke kun "tyndeste og stærkeste" som termisk leder, det er bedre end noget andet materiales termiske effekt. Ved hjælp af grafen kan forskere udvikle en række nye materialer med særlige egenskaber. På grund af sin meget lave resistivitet er elektronmigration ekstremt hurtig, det forventes at blive brugt til at udvikle tyndere, hurtigere ledende chips, der erstatter silicium. Da grafen i det væsentlige er en gennemsigtig, god leder, er den også egnet til at skabe gennemsigtige berøringsskærme, lysplader og endda solceller. Super kondensatorer og chips, er verdens fokus på undersøgelsen af grafenfelt, men også fremtiden for kulminationen af den revolutionerende udvikling af grafen. Anvendelsen af graphen skal være en proces, der strækker sig fra den lave ende til den høje ende. Anvendelsen af lave ende applikationer af ledningsevne af grafen vil stige de sidste to til tre år, og brugen af solceller og erstatte silicium chip chip området, tager stadig lang tid. "

For det andet lavet af grafen

De praktiske produkter af grafen er opdelt i to kategorier: grafenfilm og grafenpulver. Der er mange måder at forberede grafen på i laboratoriet (se figur nedenfor). Imidlertid er vejen for masseproduktion af grafen hovedsageligt to slags: den ene er brugen af kemisk dampaflejring i metaloverfladen for at vokse et enkeltlagsrate er meget højt, stort område af grafenfilmmateriale; den ene er den naturlige grafit gennem fysisk eller kemisk Metoden til knusning, dannelsen af grafenpulver. Grafenpulveret ligner et meget fint sort pulver. Indenlandske grafenpulver og grafenfilm er udstyret med masseproduktionskapacitet, forventes at en række industrielle anvendelser af grafen vil blive storskala ud. Som et højteknologisk materiale er grafenpulverproduktionsprocessen, forskning og udvikling, teknologi og udstyr meget vigtige, og produktionen af lønomkostninger er meget lille. Den årlige produktionskapacitet på 50 tons grafenpulvervirksomhed, produktionsprocessen kun få arbejdere.

For det tredje, anvendelsen af graphene

1, anvendelsen af grafenfilm

Mobiltelefon berøringsskærm for at starte det første skud af grafenfilmprogram. Graphene film i lyspunktet i 2014 er i berøringsskærmen område, 2015 i det fleksible display, kan bære elektronisk vil være et gennembrud. Ifølge statistikker kan mobilenhedens berøringsskærmproduktion i 2015 nå op på 36 millioner kvadratmeter. Dette viser også markedet for grafen ITO film til en vis grad. 2016 indenlandske og udenlandske virksomheder kan være i det fleksible solcelle gennembrud, 2017 kan være stor anvendelse inden for videnskab og teknologi. "Det er underforstået, at grafenfilmmaterialer har været i det medicinske område, har også lavet et gennembrud, få en bedre evaluering.

2, påføringen af grafenpulver

Det såkaldte "grafenpulver" er faktisk et enkelt lag af grafen og flerlagsgrafenblandingspulver. Dens ansøgning er også meget omfattende.

A, det grafenpulver, der tilføjes til kablet, vil forbedre det ledende materiales ydeevne, kabelfortjenesten vil også blive forbedret, markedsudsigten er meget stor.

B, grafenpulver i stedet for zinkoxid anticorrosiv belægning, kan en grafen erstatte 50 dele zinkoxid, hvilket betyder, at hvis fremtiden med grafen i stedet for zinkoxid kan anti-korrosionsbelægning pr. Ton reducere omkostningerne på 1000 til 2.000 yuan; nogle plastmaterialer, fordi tilsætningen af grafen og har en termisk funktion.

C i lithium-ion-batterierhvervet er lithiumjernphosphat som et lithiumionbatteri et af de mest bekymrede over katodematerialet, der har været et svagt ledningsevneproblem. Det er muligt at forbedre elektrisk ledningsevne af lithium jernphosphat i et vist omfang ved at bruge et almindeligt grafitpulver, men det når ikke en ideel tilstand. Hvis brugen af grafenpulver på overfladen af lithiumjernphosphat modificeret, kan forbedre ledningsevnen af lithiumjernphosphat væsentligt, reducerer batteriets modstandsdygtighed og derved forbedrer batteriets høje strømkapacitet.

Ansøgningen er kun en del af grafenapplikationsområdet, dets applikationsudsigter er meget brede, hvilket anerkendes af det videnskabelige samfund i ind-og udland. Derfor er udviklingen af aktiv grafenproduktion og applikationsforskning et strategisk emne for materialevidenskab, som er værdig til vores opmærksomhed.