Graphene hjælper med at forhindre, at stål ruster

En indisk forsker og hans partner opfundet en ny teknologi, der bruger graphene til at forhindre, at stål ruster.

Stål rust er et stort problem i bilindustrien. Selv om dækket med maling, det er let at ridse og chrome er anvendt på kofangeren. Processen omfatter tilføjelse af giftige kemikalier

For at løse dette problem, udviklet SUNY Buffalo kemi professor Sarbajit Banerjee og ph.d.-studerende Robert Dennis en polymer sammensatte indeholdende graphene

Graphene er et lag af kulstofatomer, det har hydrofobe og stærk elektrisk ledningsevne. Disse egenskaber gør stål til at reducere den elektrokemiske reaktion af jern ruster jern, mens det er udsat for vand.

De to forskere tilføjet den sammensatte belægning til lak, anvendes det til stål, og derefter neddykket i saltvand. I en typisk vinterklima, en blanding af salt vand og salt og sne er forskellige og en bil møder en bil, så det er meget effektivt som en meget dårlig miljømæssige alternativ.

De lakerede stålplader overlevede i første omgang, kun et par dage i saltlage. Dog ved justering af koncentrationen og spredning af tilsat graphene, kan Banerjee og Dennis holde lakken i dette miljø for en måned.

Banerjee sagde, at han ønsker at tilføje noget til den belægning, der registrerer ændringer i pH i vand i nærheden af ridser og reagerer med vand på en måde, der forsegler revner.

Selv om denne teknologi er en lang vej fra kommercialisering, er nogle store virksomheder i jern-og stålindustrien også interesseret i at deltage i undersøgelsen, især Tata Steel, som har allerede finansieret Banerjees eksperiment. De to forskere også modtaget $ 50.000 i tilskud fra New York Statens Institut for forebyggelse af forurening.

I en pressemeddelelse sagde Banerjee maling kan fremstilles ved hjælp af eksisterende udstyr på en lokal stålværk.

I modsætning til hexavalent chrom, som bruges til pels kofangere og nogle motorer, er graphene giftfri, fordi det er et kulstofatom og kræver ikke brug af stærke syrer og er sikkert under hele processen. Disse grunde gøre graphene en magisk materiale for fremtidige elektroniske komponenter.