Den nye struktur af grafen er som en svamp

Ifølge den britiske "Independent" rapporterede den 8., USAs Massachusetts Institute of Technology (MIT) forskere ved at trykke og smelte grafenark, for at skabe et af det letteste og mest solide materiale - en porøs tredimensionel grafenkonstruktion, dens Form svarer til svamp, densiteten er kun 5% af jern, men styrken af jern mere end 10 gange.

Grafen anses for at være det mest robuste materiale i den todimensionale form, men det har været svært for forskere at omdanne den stærke styrke af sin todimensionale form til nyttige tredimensionale materialer. I den seneste undersøgelse pressede forskergruppen de små stykker grafen sammen ved at anvende varme og tryk for at skabe en kompleks og stabil struktur svarende til koraller og diatomorganismer. Den nye struktur kaldes "spiral 24 tetrahedron", dens overflade er meget stor i forhold til volumen, men meget stærk.

"Det todimensionale materiale af grafen er kun et atom tykt, har en unik grad af robusthed og elektriske egenskaber, men fordi det er for slankt, er det", siger Marcus Bieer, direktør for forskningsteam og direktør for MIT Civil Engineering og Miljøteknik. Det er svært at lave tredimensionale materialer, men vores seneste forskning har gjort det.

"Den geometriske form af grafen, der forekommer naturligt under virkningen af varme og tryk, er meget kompleks og kan ikke fremstilles på traditionel vis." I eksperimentet brugte forskerne en 3D printer til at skabe en struktur, der udvidede tusindvis af gange, og testede de opnåede resultater.

Den nye undersøgelse, der blev offentliggjort for nylig i tidsskriftet Science Progress, viser, at den nye strukturs overlegenhed skyldes denne unikke struktur i stedet for selve materialet. Det betyder, at forskere kan lave andre materialer fremstillet af samme geometri for at opnå samme styrke af lette materialer.

Forskerne mener, at den samme geometri endog kan anvendes på større blokke af strukturelle materialer. For eksempel kan cementen der laver broen lave den samme porøse geometri og opnå samme styrke, mens vægten reduceres. Da denne form er fyldt med små porer, forventes det desuden at blive anvendt til at filtrere vand eller kemikalier.