Hvad er Graphene materiale

Graphene er de tyndeste og mest magtfulde materiale fundet hidtil. Tynde fordi graphene er sammensat af kulstofatomer de to-dimensionelle krystaller, tykkelsen af kun ét atom. Selv om tynde til ekstreme men meget tætte, kan selv den mindste atomic størrelse af helium ikke trænger det.

Hvad er graphene? Graphene er en honeycomb planar film dannet af sp2 hybridisering af kulstofatomer. Det er et quasi-two-dimensional materiale med kun ét atomare lagtykkelse, så det er også kaldet monatomisk lag grafit. Dens tykkelse er ca 0.335nm, de forskellige måder at produktionen der er forskellige op-og nedture, normalt i lodret retning af højden af om 1nm, vandret bredde om 10nm til 25nm, er ud over alle kulstof krystal ( nul-dimensional fullerener, endimensional kulstof-nanorør, tre-dimensionelle at grafit).

Længe før der er en fysiker i teori til at forudsige, quasi-two-dimensional krystal, selve termodynamiske karakter af ustabilitet, ved stuetemperatur vil være hurtigt nedbrydes eller krøllet, så det ikke kan eksistere alene.

Indtil 2004, det britiske University of Manchester fysiker Andrei perle og Constantine Novo Shuo Luofu, med mikro-mekaniske stripping metode med held adskilt fra grafit graphene, bekræftede, at det kan eksistere alene, for graphene forskning begyndte at være aktive, som to også vandt Nobelprisen i fysik i 2010.

Den mest lovende anvendelse af graphene er udskiftning af silicium, hvilket gør ultra-miniatureprodukter transistorer til produktion af fremtidige supercomputere. Med graphene i stedet for silicium, vil computerprocessoren køre hundredvis af gange hurtigere.

Derudover graphene er næsten helt gennemsigtig, kun absorbere 2,3% af lyset. På den anden side er det meget tæt, selv de mindste gas molekyler (helium) ikke kan trænge igennem. Disse funktioner gør den ideel til brug som en gennemsigtig elektronisk produkt, såsom en gennemsigtige touchscreen, et lysemitterende panel og en sol-panel.

Som en ny type af nanomaterialer med den stærkeste, stærkeste og mest ledende ledningsevne, graphene er kendt som "sort guld" og "kongen af nye materialer", forskerne selv forudsige at graphene vil "helt ændre 21st århundrede", er det sandsynligt at modregne et at feje globale forstyrrende ny teknologi og nye industrielle revolution.